Άγιοι Απόστολοι: ένας παράδεισος σε μικρογραφία!

Κρήτη, Χανιά, παραλίες στα Χανιά, παραλίες Χανίων, Krete, Chania, Kriti, Xania, paralies Xania, diakopes Kriti, diakopes sta Xania, διακοπές στην Κρήτη, διακοπές στα Χανιά, Άγιοι Απόστολοι Χανίων
Κρητη,Χανια,Αγιοι Αποστολοι
Τελικά, δεν είναι τόσο δύσκολο να πας στον παράδεισο. Αν είσαι από τα Χανιά, ξέρεις γιατί. Μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, πας και με τα πόδια σε λιγότερο από μια ώρα! Με ποδήλατο θα σου πάρει κανένα εικοσάλεπτο!
Ο λόγος για τους Αγίους Αποστόλους Χανίων, μια τοποθεσία (που δανείζεται το όνομά της από ένα μικρό εκκλησάκι που υπάρχει εκεί) που η ομορφιά της μπορεί να χαρακτηριστεί "παραδείσια", χωρίς αυτό να ακουστεί σαν ασέβεια ή υπερβολή. Παρά την άναρχη οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων είκοσι ετών στην περιοχή και τις κακόγουστες κατασκεύες "τουριστικών υποδομών", οι Άγιοι Απόστολοι έχουν ακόμη άφθονα αποθέματα φυσικής ομορφιάς και γαλήνης να προσφέρουν στον επισκέπτη -αν βέβαια δεν κάνει την απερισκεψία να τους επισκεφθεί σε high season!

Κρητη,Χανια,Αγιοι Αποστολοι
Δυο μεγάλες παραλίες που συγκλίνουν σε μια στενή λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα, που καταλήγει σε ένα βράχο πνιγμένο στο πράσινο, με το εκκλησάκι των Αγίων στην κορυφή του. Θάλασσα μπρος, θάλασσα πίσω κι από πάνω πεύκα. Και τα νερά καταγάλανα και κρυστάλινα. Ε! Μην το πεις ούτε του παπά!

Κρητη,Χανια,Αγιοι Αποστολοι
Κι είσαι μέσα στην πόλη. Όχι σε καμιά ερημιά. Όχι σε κανένα εξωτικό μέρος που θες μια μέρα με το αυτοκίνητο για να φτάσεις. Μέσα στην πόλη! Αλλά εδώ είναι Χανιά: το μέρος όπου όλα μπορούν να συμβούν!

Κρητη,Χανια,Αγιοι Αποστολοι

Κρητη,Χανια,Αγιοι Αποστολοι


Κρητη,Χανια,Αγιοι Αποστολοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου